tisdag 7 september 2010

Politik politik...

Lyssnar på politiska debatter på 4an... Jag förstår hur alliansen tänker om skatterna, samtidigt som att "de högre" i samhället trots allt är beroende av "de lägre" för att samhället ska gå runt så tycks alliansen glömma denna viktiga faktorn i sin politik. Och att moderaterna kallar sig arbetarparti, -Baah! Vad gör de egentligen för tex Sveriges industriarbetare som jobbar och sliter med smutsiga jobb? Kan någon tala om det för mig?Det är dem jag kommer att tänka på då jag hör ordet arbetare och det är en stor del av Sveriges befolkning i den kategorin. Jag försöker verkligen förstå här... Suck..

6 kommentarer:

Unknown sa...

Morsning på dig!

Vet inte varför du ställer denna fråga mot alliansen. Jobbskatteavdraget gynnar alla arbetare! Det är sjukskrivningarna som alliansen har störst problem med - de sätter dit en hel del fuskare men det drabbar alldeles för många som borde få fortsätta på sjukbidrag!

Socialdemokraterna vill att fler ska få jobb inom vård och omsorg (det vill iofs alliansen också). Men för att det ska gå ihop måste det komma in skattepengar då det är skattepengar som betalar alla som jobbar inom kommun, landsting och statligt. Eftersom jag anser att alliansen skapar flest jobb som inte är "skattebelastande" kommer min röst hamna där.

Jag betalar för övrigt över 1000 kr (skattade pengar) till CSN. Det tar mig säkert över 15 år på arbetsmarknaden att komma ifatt någon som gick direkt till ett industrijobb efter skolan innan jag har tjänat ihop mer skattade pengar än den personen. Så för mig känns det inte helt orättvist som det är idag.
Ska lönerna vara mer lika eller skatterna högre för höginkomsttagare som oftast har CSN lån borde då inte högskolan vara gratis och de som pluggar få betalt för att plugga? Som jag läst tidigare, städerskan gör att läkaren kan jobba. Men samtidigt är det högskolan som gör att en outbildad kan bli läkare!

Mer blå än röd men inte tokblå - hade miljöpartiet varit för kärnkraft och inte samarbetat med Vänstern hade min röst gått dit.

Jenny sa...

Ja stackars den person som har studielån! (läs: ironi)
För det första är det självvalt och om man läser på så kan man betala av det tidigare och därmed sänka skatten på sitt CSN- lån.
Klart som fan att det är orättvist i samhället idag. Det är en sparka neråt och slicka uppåt politik!

Henrik Karlsson sa...

Intelligent kommentar Jenny. (läs: ironi)

Klart det är självvalt (är det ens ett ord?) att ta studielån. Det är så skönt att man straffas för det för tjänar du mer pengar så får du betala marginalskatt och av någon anledning betalar du mer skatt men får inget ut av det. Det är maxtak på A-kassa och sjukpenning. Ett maxtak som för övrigt ligger långt under gränsen för marginalskatten... så vi betalar mer för att... ja varför? En spark i pungen för att man går igenom skolan för att få ett bättre betalt jobb.

Och en blänkare... exakt vilken "skatt" har man på sitt CSN-lån?

Madeleine sa...

Huu det är en tuff diskussion och jag kan säga att jag inte vet alls var jag står i dagsläget, som sjukskriven bär det mig väldigt mkt emot att rösta för alliansen samtidigt som mycket i mitt liv talar för att jag borde rösta på dem samtidigt.. I detta hushåll är vi ju tex beroende av kärnkraften. Jag vet varken ut eller in. Jag tycker personligen att gränsen för att betala förmögenhetsskatt borde höjas.
Man ska självklart inte straffas då man kämpat på högskolan i flera år med blod svett och tårar, fått ett bra jobb med hög lön. Men samtidigt måste ju pengarna som försörjer mig dvs de sjuka, komma någonstans ifrån.. Så jag vet inte om jag är rätt person att orda om detta... Så som Henrik sliter för de pengar han tjänar så retar det mig att han får betala så mkt i skatt samtidigt som jag behöver mina pengar från F-kassan... =/ Jag kan ärligt säga att jag är förbryllad just nu... Och har god lust att ta mig till vallokalen för att rösta blankt för jag tycker lika illa om båda blocken.

Jenny sa...

Haha jag visste att det där inlägget skulle sätta fart på folk ;)

Madeleine sa...

Ja politik har en tendens att få fart i brallan på de flesta! :p Allas liv er olika ut och man ska se till den politik som gynnar en själv mest. Fast jag har fortfarande inte blivit något klokare... Usch..