måndag 27 september 2010

Magen 2 dagar in i vecka 30!!!!

Magen 2 dagar in i vecka 30! <3
Ja nu ni är vi inne i vecka 30!! Jag kan knappt fatta det men efter Lördag då vi går in i vecka 31 räknas vi som höggravida! Kärlek i massor till det!!! =))

Just nu sitter jag i soffan hemma i finrummet och bara myser, ute blåser det, regnar det och är riktigt ruggigt! Jag har precis kommit hem efter en hel eftermiddag på mödravården, hade läkartid mellan halv 2 och halv 3, sedan föräldragruppen mellan halv 4 och halv 6! Så nu då jag körde hem var jag lite trötter ooch ryggen värker så det blir soffan resten av kvällen! Är grymt trött efter den gångna natten också då jag haft ont i hela kroppen/magen och verkligen inte kunnat somna om.. Mått illa har jag också gjort. Men idag har jag och bebis kollats ordentligt och allt verkar bra, jag måste bara stressa ner. Jag tar det ju lugnt kroppsligt eftersom min rygg ej tillåter annat men stressen inombords finns där ändå och den styrs ju av hjärnan.. Men nu har jag lovat doktorn att ta det lugnare så jag måste försöka lära mig att koppla bort stressen i min huvud.... Värken jag haft i magen kändes som molande värk, vilket säkerligen är växtvärk sa söta Gullis, vår barnmorska så jag känner mig något lugnare nu =)

På föräldragruppen blev jag glatt överraskad, folk börjar slappna av och vi hade riktigt trevligt med en hel del skratt! + att vi delades in i grupper, killar för sig och tjejer för sig och vi fick måla våra bebisar så som vi trodde att de såg ut i magen, det har jag hört ryktesvägen att vi skulle få göra och jag har varit nervös för det men det var ju riktigt roligt =)


Idag då jag samtalade med läkaren fick jag även veta att beslut fattats om min/vår förlossning.Nu är det bestämt att jag får sövas! Skönt att ha det bestämt!Och för er som undrar, -Nej vi har inte fått datum än, allt avgörs av tillväxtkurvan som nu kommer kollas varannan vecka fram till födseln. Allt känns i dagsläget jättetryggt och jag känner mig otroligt bra bemött och väl omhändertagen! 
Gullis vill prata med mig efter föräldrargruppen, hon var så glad över beslutet om vår förlossning att hon hade tårar i ögonen och ville krama mig. Hon är bara bäst!! Bättre barnmorska kan man inte önska sig! Jag ska fila på en fin present till henne då vi tagit oss igenom det här tror jag, människor som hon måste få uppskattning! De är guld värda! Hom kallar även vår bebis för ett av hennes guldägg, det var så fint sagt! tack Gullis! <3




4 kommentarer:

Anonym sa...

kan inte annat än hålla med dig, gullid är nog den lugnaste och underbaraste barnmorska jag mött. Jag kände mig alltid lättad när jag gick fär i från. Tror hon var mer mån om att jag skulle gå hemma än vad jag själv var,
Härligt att de är bestämt hur du ska föda. Datumet har ju ingen annan än du och Henrik med att göra =) alla får ju veta när den lilla är ute sen.
ta hand om dig. kram

My sa...

Vilken härlig bild. Åh om jag ändå bodde närmare och kunde klappa på magen.
Åh vad skönt att de äntligen har fattat och tagit rätt beslut om förlossningen :D
Vad bra att du kommer kollas varannan vecka, det måste vara lugnande.
Massa kram

Anonym sa...

Det kan jag tänka mig att hon blir =) Min var väldigt orolig och eftersom man ligger där man ligger var de inte lätt att höra av sig heller, stackars mammsen. Tydligen låg det en tvillingmamma i rummer brevid henne när hon fick min lillasyster och hon födde med snitt men något gick snett =( så mamma hade ju den bilden i huvudet. Tur att vården gått framåt på 20 år.

Jo packandet går sakta men säker, de är inte de lättaste med två busfrön här hemma och Amanda som envisades med att få sina bisingar nu =) sötnöten, men dom är jätte duktiga och blir inte alls griniga att jag inte har den tiden jag brukar ha för dom. =) väluppfostrade =).

Läste att du hade högt blodtryckm inte bra madde =/ nu måste du ta de lungt, du vill inte avsluta din graviditet som jag gjorde, de är tur att din mamma kommer och tittar till dig =)

kram

My sa...

Ja Måns är för gullig ibland :)
Haha lite komiskt att du hade samma tanke.
Ja de andra barnen som är lite äldre jollrar med för fullt, så härligt.
Hon hade ju vuxit en del så det är nog orsaken till humöret hon har varit på.
Hoppas du och mamsen har haft en riktigt härlig dag :D
Kramkram