måndag 28 juni 2010

Sista dagen som 27åring!

Jaha då har jag då kommit till sista dagen som 27åring! Jag kan inte fatt att jag inte är äldre, men har räknat efter 2ggr nu och jag är verkligen bara 27 än så länge... I mognad känner jag mig redan som en bra bit över 30 efter denna helg... Har under denna midsommarhelg pratat med en del vänner och det finns dem som blir totalt superförvånade över att Henke (ja jag har ju en giltig ursäkt nu) inte druckit en droppe alkohol för det är ju midsommar och då gör man det...! Gaaah! Vissa personer får oss verkligen att undra på om det kanske är vi som inte "behöver" dricka vid varje tillfälle vi får, som är konstiga istället för tvärtom!

Vart är världen på väg?? Kan inte alla bara sköta sitt? Vi dricker om vi vill men VI VILL INTE! Ska vi hälla i oss något bara för någon annans skull? Nä jag vet, jag drack inte innan graviditeten heller, jag var på 3 fester under kort tid precis innan jag blev gravid men innan dess va det lääängesen, allt som allt drack jag alkohol 4 gånger under ett års tid, men so what? Blodsockret höjs av den kalorifulla drycken och jag mår inge bra av det, jag avskyr att vara bakis och jag uppskattar mycket mer att dricka en pepsimax till maten för njutning, det är ju vad jag tycker om!
Men det är "inte godkänt" tydligen. Men nu när jag är gravid ska jag säga er att jag är jäkligt glad att slippa tjatet på att jag måste dricka! UNDERBARA MÅNADER!!  Men nu har Henkestackarn fått ännu mer tjat på sig... Vi kan komma gemensamt på en fest, jag gravid men han kör ändå och folk fattar absolut ingenting! Trots att han säger att han ej är sugen på att dricka alkohol, att han ville köra, för jag har så klart erbjudit mig! Så sitter människorna på festen med gapande munnar och tycker vi är märkliga. Jag blir så trött! Och nu har det nått den gräns då jag blivit arg också!

Har funderat mycket nu och jag har till och med övervägt att bli nykterist bara för att få människor att förstå att jag inte vill ha tjat. Men samtidigt kanske jag vill ha en vinkväll med tjejerna någon gång ibland efter att vår bebis kommit till världen så jag vill inte säga hejdå till alkoholen för alltid, jag önskar bara att mina vänner som har svårt att förstå mig verkligen gav det ett försök till eller läser det här, vi kan dricka, vi väljer bara att inte göra det för det mesta och det är inte för att vara tråkiga, vi har bara gjort den där "supa-tiden" i våra liv. Vi känner att vi är på väg in i en ny fas, en ny tid sen ett år tillbaka och nu när vi väntar tillökning kommer det inte bli mer drickande, snarare tvärtom, vi har andra prioriteringar, andra synsätt på livet nu och vi vill vara närvarande och suga in oss allt av vad denna tid har att erbjuda! Berusning på livet kallas det visst! Och det behöver vi ingen alkohol för att uppnå!
Nu vill jag inte med detta inlägg kliva på några tår, jag vill bara göra mig förstådd så vi slipper "känna oss märkliga" som inte dricker. Vi dricker då vi vill och låter bli då vi inte har lust helt enkelt, precis som alla borde göra, -göra det de känner för!

Jag tycker alkohol tar för stor plats i en del människors liv, börjar man närma sig 30 borde man ändrat de prioriteringar man hade som 18 år och i tidiga 20 årsåldern... Borde iaf... Tycker jag...  Men det är som vanligt bara min åsikt. Många tycker säkert att jag bara är en moraltant som är grå och tråkig men då får de tycka det för jag tycker det är jäkligt tråkigt med tjatet jag och Henrik får höra varje helg! Så.. Phuu vad skönt att få lätta sitt hjärta! På fredag ska vi förresten skåla med champagne i vårt hus! -alkoholfri skumpa! ;)) Skåla in en ny underbar framtid på fyrbåksvägen 12! KÄRLEK!!!

Nu hoppas jag slippa ta denna diskussionen mer, att de berörda hittar till min blogg!
Kram på er!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det var fint med lite Cola till burgaren i Växjö!
Lycka till med magen och så ses vi på grillfest i huset ert i sommar.

Kramar

Madeleine sa...

Haha! ja Martin det var det! ;) Kul att träffa er!!

Tack så mycket! Klart vi ska ha grillfest i huset med er i sommar! Ser fram emot det! =))
Hälsa Mia! Kramar!

Madeleine J sa...

Bra Madde! För lite sen stod det i aftonbladet, 1/3 som är gravida inte tackar nej till ett glas. De riskerar att föda skadade barn.
http://www.expressen.se/halsa/1.2038343/allt-fler-gravida-dricker-alkohol
Jag är stolt att du inte dricker när du är gravid! Det ska man helt enkelt inte göra. Det är ju en självklarhet!

Madeleine sa...

Tack Madde! Att det finns de som dricker då de väntar barn kan jag inte förstå! Men barnmorskan säger oxå att det är ganska vanligt! Det är som rökning då man är gravid, jag fattar inte hur man kan sätta sina behov framför sitt barns??! Usch näe skulle aldrig falla mig in! Denna bebis går jag genom eld och vatten för! Skulle aldrig riskera detta liv någon medveten ohälsa!
Vad jag menade med inlägget är att folk alltid tycker vi är konstiga som inte vill dricka, att Henke inte känner för att dricka alltid då det är fest utan gärna kör och vi båda är nyktra, det är det folk inte fattar och ja börjar tröttna på att vi ses som konstiga för att vi inte gillar alkohol.. =/ Men men vi får väl hålla oss till de människor som står ut med oss nyktra.. Haha ;)

Anonym sa...

Men du madde de finns människor till precis allt, och som sagt alkoholen kan i bland ta stor plats, stå på dig, kan för allt i världen inte förstå dom som väljer alkohol när man väntar barn. De är väl inget konstigt att ni väljer att avstå från den nu, herregd vad trött man blir.. fast jag har iof en trött på människor dag i dag =).

Ne du att vara gravid och sedan bli småbarnsförälder är en prövning från alla håll och kanter, de värsta är att folk anväder sjukdomar som adhd, cpskada så fort barnen avviker från de "normala" Amanda är lite egen men bara för de gör detta inte henne till sjuk. Å skulle nu så vara fallet, så kommer jag älska henne precis lika mycket som nu. Det är bara sårande att andra ska lägga näsan i blöt och påpeka hur dina bar bör vara. Dom glömmer nog att alla barn är olika individer, även för tidigt födda, då kan man hamna lite "efter" ett tag.. men visst blir man både ledsen arg och förbannad..

hur mår söta madde med den fina magen?