onsdag 26 maj 2010

Vilken dag...!

Herre jisses vilken dag!!! Hade tid hos frissören klockan  9, jag duschade, åt frukost och gjorde mig klar, sedan började illamåendet och jag kräktes, inte den mest optimala dagen att sitta i en frisörstol och vara "fast" Så jag vågade inte äta igen med rädsla för att behöva kräkas ännu mer..
Att jag inte åt igen resulterade i att min kropp fick för lite frukost och vid klockan 11 började jag få svårt att prata i frisörstolen där jag satt! Käken domnade bort och tungan sov, ja det kändes som efter en bedövningsspruta hos tandläkaren! Blodsockret låg då på 2,2! Och då jäklar var det bråttom! Drack festisen jag hade i väskan så fort jag kunde och började samtidigt tugga på mitt päron medan jag bad tjejerna i salongen om ett glas söt saft som jag svepte med hull och hår!
Jag skakade och andades jättehäftigt men det enda att göra var att genomlida känslorna tills jag på darriga ben kunde stappla hemåt!

Väl hemma åt jag lunch som jag tack och lov hade klar i kylen sedan lade jag mig på sängen med dunkande huvudvärk för att vila en timme innan mamma kom för att göra mig sällskap till diabetesläkaren där jag hade tid för årskontroll  med ekg och hela kittet.
Min läkare var helmysig och själaglad över min graviditet, då han först fått höra att det var jag som var den gravida diabetikern som han uttryckte det så hade han blivit orolig och tänkt "hur ska det gå" pga mina höga värden, men han var positivt och glatt överraskad och hela hans ansikte lyste! =)

Jag är även den första diabetikern i O-hamns kommun som fått en maskin som kopplas till min blodsockermätare och sänder via GSMnätet till en databas! Det känns ju lite häftigt =) Nu kan de få alla mina värden uppladdade till en hemsida en gång i veckan! Mycket skönare för både mig och diabetessköterskan som annars fick rabbla alla veckans värden över telefon varje Måndagsmorgon i början!

Efter läkarbesöket blev det en tripp till huset för att kolla till det lite och tack och lov för det! Vi måste tänkaom då det gäller vårt kakel! STRESS! Men vi har så fina hjälpsamma snickare och hantverkare så jag tror det kommer gå bra, vi pratade igenom det i eftermiddags och i morgon förmiddag ska jag ut med snälla svärfar och fixa det slutgiltiga! Tror faktiskt det kommer bli kanon! =)

Efter husbestyr var bebis otålig och ville ha påfyllning igen så det fick bli Mcdonken! Sen blev det storhandlande på Maxi där jag inte varit på två veckor! Så gissa om jag handlade!

Då jag slutligen kom hem och min fina mamma åkt så lade jag mig i soffan och bara bröt ihop! Rädslan över insulinkänningen på hårsalongen kom ifatt mig och jag blev verkligen rädd! Jag vet i tusan om jag vågar mig hemifrån utan sällskap något mer under denna graviditet... Jag vill verkligen inte vara en sådan som klagar för jag vet bättre, men nu är jag ledsen för att jag är rädd, så fruktansvärt rädd för dessa obehagliga insulinkänningar som känns som en kanonfylla på några sekunder och man tappar helt förmågan att hålla sig uppe på fötter eller kommunicera...

I morgon kommer Henrik hem, vi är duktigt slutkörda båda två just nu! Han av jobb och husbygget + att han inte varit hemma på 2 veckor! Och jag av mitt... Skulle behöva ta det lugnt i helgen men då ska vi på bröllop! Vilket ska bli underbart kul!! Har längtat jättemycket! Men vi åker nog sent på Fredag för att få en sån lugn dag som möjligt så vi kan ladda batterierna!

Jag vet att jag kommer må mycket bättre bara då han kommer hem och kramar mig <3

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej vännen...
usch för att få sånna insulinkännigar, de är nog dags att du sänker tempot lite, för illamående hör ju tyvärr till en graviditet, eller jag inte min men över lag. Försök att fokusera på dig och bebisen även om du vill ha många bollar i luften.. Du kommer klara de här galant, säg till om jag kan hjälpa dig med något, var ju trotys allt inte länge sedan jag var gravid och minns hur vissa dagar kunde vara..

hoppas vi kan ses nästa vecka, har bara ett barnläkarbesök inplanerat på Tisdag.. kram

Jenny sa...

det låter otäckt gumman, men du vet att det bara är att ringa så ställer jag upp för dig.
du får säga till om du vill till affären eller behöver sällskap.

Puss på dig världens bästa Madde!

Madeleine sa...

Hej Åsa!
Tråkigt att vi inte hann ut och gå idag! Alltid är det något med detta hus! Inte har jag hunnit njuta av solen heller..
Igår förklarade min läkare att kräkningarna under en graviditet beror på att man har en bra och stark moderkaka så jag får väl vara glad att jag mår illa, då är det iaf något bra med min kropp! ;)
Det är svårt att sänka tempot med detta husbygge! Men idag kommer Henke hem och avlastar mig lite och ger mig lugn framför allt! =) Jag hoppas vi kan ses nästa vecka, bara jag är hemma så är du prio 1!
tack söta men inte behöver du hjälpa mig! Jag vill hjälpa dig!! Läste din blogg som hastigast nu och du har ju fullt upp! Så jag skulle vilja hjälpa dig istället, men råd mottages gärna så klart! =) <3

Heej Jenny!
Tack söta! Känner mig helt bortskämd som har så fina vänner som bryr sig <3 Tack så mycket! Känns skönt att veta att jag har er!

Pussar och kramar till er!!

Anonym sa...

jaha de visste inte jag, man lär sig något nytt varje dag =) visst ärde något bra alltid..
Vad skönt de måste vara när detta husbygge är klart och du kan andas ut, visst hittar man alltid saker att göra men då är den sörsta stressen kanske över iaf =)..

Men även om jag har fullt upp så älskar jag de ja gör, de finaste man kan få är barn, de spelar ingen roll att dom håller mig vaken dom ger mig så mycket enregi under dagen sen..så jag hjälper dig gärna, eller så hjälper vi varandra, råd kan jag allt ge dig vännen, de är bara att fråga på..

när ska ni till gullis nästa gång.. Jag är verkligen så glad för din skull madde =).. om du känner att du vill öva s¨å kan du få låna en av mina en stund =)...

kramar om dig vännen

Madeleine sa...

Ja efter idag kan det vara så att den största stressen är över! Jag hopas det! Men men jag vågar inte skrika hej förrän jag är över brok... Hehe Huua!
Ja förstår hur du menar Åsa! Och ingen dömmer dig för att du "klagar" Vem fasen hade inte behövt gnälla av sig lite i ditt ställe?! Du har ju fullt upp!!
Vi ska till Gullis om 2 veckor =)
Jag lånar gärna en utav dem! Två på en gång törs du nog inte lämna mig med.. Haha! ;)
Skulle ta en liiiten paus nu men nu får jag inte upp ändan ur soffan! Usch behöver springa upp på stan och köpa ny slips till Henke inför helgens festligheter oxå.. Men jag vet vilken jag ska ha så det är inte så jobbigt iofs.. :p
Tog ni en promenix? Kraam!

Anonym sa...

nä man ska väl inte de, man vet aldrig vad livet har att bjuda på, och tur är väl det.

Ne kanske inte, men ibland känns de som om man bara klagar och deär verkligen inte min mening, jag är sjukt lyckligt lottad som har fått dessa barn, men att få två är tufft de kan man inte säga annat om. Sen vill man ju deras bästa och glömmer lätt bort allt annat som måste göras..Jag och Elias tog en sväng i morse, Amanda tog sovmorgon med Jerry..
Nu ska vi gå en sväng på stan..

Har du kommit upp en?? ja just de ni ska på bröllop gud vad kul =) hoppas ni får en trevlig resa, och att du kramar om honom ordentligt..

kram

My sa...

Haha! Ja det återstår att se när hon väljer att komma ut.
Vem vet det kanske blir den 29:e det återstår att se...
Krams